Usługi Cateringowe Zespołu Rezydencjalnego “Parkowa”

MENU

3 sierpnia – 7 sierpnia 2020 r.

Zgłoszenia do godz. 10.00 należy kierować na adres e-mail: justyna.kedra@centrum.gov.pl

 

 

PONIEDZIAŁEK 03.08.

Zupa pejzanka

Panierowany filet z indyka

Ziemniaki młode

Surówka z marchewki

 

WTOREK 04.08.

Botwinka z jakiem

Bitki schabowe

Kluseczki ziemniaczane

Surówka z warzyw mieszanych

 

ŚRODA 05.08.

Zupa zacierkowa

Kotlety mielone

Ziemniaki młode

Mizeria ze śmietaną

 

CZWARTEK 06.08.

Zupa kalafiorowa

Gulasz wołowy

Kasza gryczana

Buraczki zasmażane

 

PIĄTEK 07.08.

Zupa grzybowa z łazankami

Filet z mintaja w jajku

Ziemniaki

Surówka z kiszonej kapusty

 

 

DANIA NA KAŻDY DZIEŃ

Zgłoszenia do godz. 10.00 należy kierować na adres e-mail: justyna.kedra@centrum.gov.pl

 

 

Sałatka z kurczaka grillowanego i avocado z dressingiem cytrynowo-miodowym – 9,50 zł

Sałatka rybna z łososiem wędzonym i paluszkami krabowymi z jajkiem – 9 zł

 

Naleśniki z owocami w sosie karmelowym ( 2 szt.) – 9 zł

Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków z kwaśną śmietaną (4 szt.) – 8 zł

 

Chłodnik litewski z jajkiem – 7 zł

Rosół z lanymi kluskami i warzywami aromatyzowany natką pietruszki – 6 zł

 

Makaron penne z borowikami smażonymi na oliwie z ziołami i czosnkiem – 10,00 zł

 

Grillowany filet z łososia podany z puree szpinakowym – 18 zł

Eskalopki cielęce w kąpieli czosnkowej z ziemniakami opiekanymi i zieloną sałatą z sosem vinaigrette – 19 zł

 

 

Usługi